Română

Din criza prin solidaritate

Protest

Sambata 12.11.2022 ora 14:00

Bahnhofsvorplatz in Oldenbur

Solicitam:

ajutor permanent pentru cei cu venituri mici

plafonarea costurilor energetice intr-un mod social echitabil

locuinte accesibile pentru toti

Mobilitate ecologica si sociala

APEL

Desigur: Ne este teama ca

Agresiunea militara a Rusiei asupra Ucrainei continua sa escaladeze.

Incalzirea, Electrictatea si alimentele vor deveni in ciuda masurilor de ajutor, incaccesibile si criza economica se va adanci.

Am putea avea o lovitura asupra standardului de viata cu care ne-am obisnuit , lovitura in urma careia , aici ca si in intreaga lume mereu cei mai slabi cad victima.

 

Masurile de ajutorare sunt urgent necesare, dar la acest moment nu sunt suficiente , deoarece nu previn cresterea saraciei si a excluderii. Deasemenea va trebui sa convingem atat politicienii cat si foarte multi oameni ca ca trebuie sa existe schimbari fundamentale si in alte domenii ale societatii.

Nu vedem o solutie in rezolvari aparent simpliste : izolarea nationalista nu conduce decat la conflicte internationale .

Energia nucleara, cea pe carbune sau gaz nu vor rezolva criza climatica. Invocarea imaginii familei traditionale, a grupurilor etnice omogene precum si agitarea impotriva migratiei starnesc discriminarea si impiedica solidarizarea.

Ce ne ramane este sa lucram impreuna la un nou stil de viata: pentru o societate solidara, protectiva, cooperanta , pentru noi toti.

Alimentația, sănătatea, energia, educația, comunicarea, locuința și mobilitatea trebuie să fie disponibile tuturor oamenilor ca bunuri comune!

Finantati prin poprirea marilor castiguri, averi si mosteniri , primii pasi ar trebui facuti chiar acum:

plafoane juste din punct de vedere social al prețurilor la energie, finanțare publică și descentralizare a producției de energie și extinderea energiilor regenerabile.

Extinderea Bürgergeld (alocatia pentru cetatean) pentru a asigura un trai decent și creșterea cotei standard la 700 de euro pe lună pentru toate persoanele care locuiesc, azilanti și cei care imigrează aici – fără sancțiuni și birocrație.

Locuinte accesibile în locul speculei imobiliare.

Modificarea mobilitatii cu limite de viteza și „ bilet de 9 euro, cu dezafectarea locurilor de parcare în favoarea extinderii transportului public și a pistelor pentru biciclete

neacordarea a 100 Miliarde de Euro pentru inzestrarea și militarizarea Germaniei.

îngrijire medicală cuprinzătoare și facilități de îngrijire demnă pentru toți angajații și pacienții – fără orientare spre profit

Producția alimentară echitabilă, rurală și ecologică, cu o reducere drastică a consumului de resurse și a terenurilor alocate industriei cărnii

Vremca impreuna să ne asigurăm că nimeni din Oldenburg nu trebuie să înghețe din cauza crizei, să ii fie întreruptă electricitatea sau să-și piardă locuinta.

Haideți sa ieșim împreună în stradă pentru aceste obiective pe 12 noiembrie 2022, la ora 14:00, în curtea gării din Oldenburg și să continuăm să luptăm împreună chiar și după demonstrație!

Sustinatori: ALSO e.V., Antimilitaristisches Projekt Oldenburg, DecOLonize Oldenburg, DGB Oldenburg-Ostfriesland, Genug ist Genug – Kampagne Oldenburg, IBIS e. V., Integration e.V., Oldenburger Aktionsbündnis gegen Krieg, Aufrüstung und Militarisierung, Seebrücke Oldenburg, Students for Future Oldenburg, Tantifa – autonome Feminist*innen, United Against Racism Oldenburg, ver.di Bezirk Weser-Ems Verein Städtefreundschaft Oldenburg-Efrîn precum și alte persoane private.